Bedrijfsfilm
Wat laat je zien in een bedrijfsfilm
Voordat ieder bedrijf een eigen website had, was het heel gebruikelijk voor bedrijven om een bedrijfsfilm te hebben. Het hele bedrijfsproces werd geshowd, net als alle locaties en de medewerkers. De film kon wel een uur duren. Hij werd vaak getoond bij presentaties of als er mensen op bezoek kwamen, om een kijkje in de keuken te geven. Tegenwoordig kijken mensen online en worden er meer kortere video's gemaakt. Kijkers hebben een korte concentratiecurve en zappen snel verder. Daarom de aanbeveling om goed na te denken over het doel en de boodschap van de video. En dat als leidraad nemen voor de uitwerking. Presenteer alle video's op een plaats overzichtelijk, bijvoorbeeld op de eigen website.
Sinds er YouTube is, heeft ieder bedrijf de beschikking over z'n eigen videokanaal. Alle video's samen vertellen het verhaal van jouw bedrijf. Wie informatie zoekt over een bepaald onderwerp, kan gericht zoeken naar de bijbehorende beelden. Dat doen mensen ook, houd daar rekening mee bij het schrijven van een titel en omschrijving.
Voor klanten
Natuurlijk laat je alles van je product of dienst zien dat belangrijk is voor een klant of prospect. Een rondje door de zaak om te showen wat mensen kunnen verwachten. Hoe iets werkt, wat de procedure is, wat de kwaliteitseisen zijn, waarom het de beste is in z'n soort, waarom het 't verschil maakt, al die dingen. Alle argumenten waarom de kijker zaken met jou moet doen. Door de mensen achter je bedrijf te laten zien, ben je betrouwbaar. Mensen willen immers graag zakendoen met mensen. In een productvideo laat je puur het product zien waar het over gaat.
Toekomstig personeel
Hoe maak je duidelijk aan een sollicitant waar hij terechtkomt. Woorden kunnen lang niet altijd beschrijven hoe het werkelijk is. Met video krijg je letterlijk een kijkje in de keuken. Edes.tv biedt vacaturevideo's aan onder de naam Loopbaan.tv.
Stakeholders
Waarschijnlijk zijn er veel mensen vanuit verschillende hoedanigheden geïnteresseerd in jouw organisatie. Video's zullen een hoge PR-waarde hebben. Het onderwerp van de video kun je hierop aanpassen. Bijvoorbeeld een videopersbericht voor als er nieuws is en productvideo's of video's van het productieproces. Of een samenvattingsvideo van een belangrijke bijeenkomst. Het nieuwste zijn live-uitzendingen via bijvoorbeeld YouTube, Facebook of Instagram. Een live-uitzending vraagt een heel andere voorbereiding en geeft een heel ander resultaat dan een achteraf gemonteerde video.
Andere soorten video’s:
❏ Eventvideo / videosamenvatting
❏ Facebook of YouTube live-uitzending
Wil je een bedrijfsfilm laten maken? Vraag een offerte aan: